Donald Trump, după incidentele din Virginia: Ura şi DIVIZIUNEA trebuie să înceteze chiar acum!

Donald Trump, după incidentele din Virginia: Ura şi DIVIZIUNEA trebuie să înceteze chiar acum!

Încă o tragedie lovește America. O maşină a intrat în mulţimea care participa la un marş al ultranaţionaliştilor de dreapta în Charlottesville, statul Virginia.Totul s-a întâmplat după ce a fost declarată starea de urgență după izbucnirea unor ciocniri între naţionalişti albi şi manifestanţi antirasişti la un miting privind înlăturarea unui monument în onoarea unui general din perioada războiului civil. 3 persoane au fost ucise și peste 20, rănite atât de către mașină, cât și în urma altercațiilor.

„Urmărim îndeaproape evenimentele îngrozitoare din Charlottesville, Virginia. Condamnăm în termenii cei mai puternici acestă manifestare îngrozitoare de ură, habotnicie şi violenţă din mai multe părţi. Se întâmplă de prea mult timp în ţara noastră. Nu este vorba de Donald Trump, nu este vorba de Barack Obama. Se întâmplă de mult, mult timp, peste tot în America. Ceea ce este vital acum este o rapidă restaurare a legii şi ordinii pentru protejarea vieţilor nevinovate. Niciun cetăţean nu ar trebui să se teamă pentru siguranţa şi securitatea sa în societatea noastră. Niciunui copil nu trebuie să îi fie teamă să iasă afară şi să se joace sau să fie cu părinţii lor şi să se simtă bine. Ura şi diviziunea trebuie să înceteze şi trebuie să înceteze chiar acum!”, a spus Donald Trump, președintele SUA, după îngrozitorul incident.

Incidentul a avut loc în momentul în care în oraşul universitar Charlottesville mii de oameni participau la un marş de protest al naționaliștilor albi „Uniți dreapta”. Chiar înainte ca această maşină să intre în mulţime au avut loc violenţe. Manifestanţii de extremă-dreaptă s-au bătut cu cei care participau la o contramanifestaţie ce apără drepturile persoanelor minorităţii afroamericane.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe