E GROASĂ! 3,5 milioane de VOLUNTARI nord coreeni se alătură armatei pentru a lupta contra SUA!

E GROASĂ! 3,5 milioane de VOLUNTARI nord coreeni se alătură armatei pentru a lupta contra SUA!

Phenianul a anunțat sâmbătă că aproape 3,5 milioane de voluntari sunt gată să se alăture armatei nord coreene pentru a luptă contra Statelor Unite și a sancțiunilor ONU. Anunțul vine în contextul tensiunilor tot mai crescute dintre Phenian și Washington, relatează Reuters, citată de HotNews.

Rodong Sinmun, cotidianul oficial din Coreea de Nord, a scris că voluntarii s-au oferit să intre sau să reintre în armată după ce luni Agenţia centrală de ştiri nord-coreeană (KCNA) a emis o declaraţie în care condamna noile sancţiuni impuse de ONU după recentele teste cu rachete efectuate de către Phenian.

În august 2015, un milion de nord-coreeni s-au oferit să intre în rândurile armate după ce o mină a explodat în zona demilitarizată dintre cele două Corei, caz care a sporit tensiunile dintre Seul şi Phenian.

Vineri, preşedintele american Donald Trump a formulat noi ameninţări la adresa Coreei de Nord, afirmând că forţele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susţine că SUA aduc Peninsula Coreeană în pragul războiului.

Pe de altă parte nici China nu doarme: Beijingul a anunțat foarte ferm că dacă SUA atacă Coreea de Nord va interveni militar, în schimb dacă Phenianul deschide focul primul asupra americanilor, China va fi neutră.

Urmăriți B1TV.ro și pe