Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe "E prea provocator față de Rusia": Franța și Germania nu au vrut ca manevrele din Polonia, la care a participat şi România, să fie denumite exerciții NATO (VIDEO)

"E prea provocator față de Rusia": Franța și Germania nu au vrut ca manevrele din Polonia, la care a participat şi România, să fie denumite exerciții NATO (VIDEO)

Un articol de: |

Francezii și germanii au refuzat ca exercițiile militare internaționale „ANAKONDA – 16 ", care se desfășoară în această perioadă în Polonia, să fie denumite "exerciții NATO", apreciind că este mult prea "provocator" față de Rusia.

Exercițiile sunt în mod oficial manevre poloneze, nu ale NATO, pentru că “anumite țări precum Germania și Franța găseau că este prea provocator față de Rusia să le denumim exerciții ale Alianței”, a spus comandantul forțelor americane din Europa, Ben Hodges, scrie hotnews.

Citește și: Târgurile de Crăciun din Europa de Vest sunt înconjurate anul acesta de detectoare de metal, plăci poligonale de beton și militari (FOTO)Ce a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutItalia: 3 români, arestați după ce au furat peste 4 tone de cupru

La aceste manevre participă 31.000 de soldați din 24 de țări, printre care și România.

Militari din Forţele Terestre Române prezenți la exerciţiul multinaţional din Polonia: "Rusia transferă trupe mai rapid decât NATO, putând distruge orice ţară"

„Obiectivele pentru acest exerciţiu pot fi structurate pe trei etape: prima etapă, cea de dislocare de pe teritoriul României pe teritoriul Poloniei, fiind realizată cu succes. A doua etapă este etapa efectivă de desfăşurare a exerciţiului care va curpinde exerciţii de nivel pluton şi companie de tip STX (exerciţiu de rezolvare a unei situaţii tactice), FTX (exerciţiu de antrenament în teren) , de asemenea exerciţii de tip LFX (exerciţii tactice cu trageri de luptă). Cea de-a treia şi ultimă etapă este una administrativă şi cuprinde redislocarea de pe teritoriul Poloniei pe terioriul României. 

Citește și: Scheletul unui mamut, vândut la licitație cu peste jumătate de milion de euroErdogan afirmă că Ierusalimul trebuie să fie capitală musulmană!ISTORIA VESELĂ: Roma a anulat decizia de exilare a poetulului Ovidiu, după 2.000 de ani de la moartea sa

În ceea ce priveşte cooperea cu militarii din forţele statelor membre şi partenere ale NATO, cred că aceasta se va desfășura la un nivel foarte ridicat datorită faptului că toţi militarii din cadrul detaşamentului au acumulat o vastă experienţă atât pe timpul participării la misiuni în teatrele de operaţii, cât şi pe timpul participării la numeroase exerciţii internaţionale”, a precizat Lt.col.Adrian Costaru – Comandantul detaşamentului de instrucţie român „ANAKONDA 16”/ Batalionul 812 Infanterie „Bistriţa”, pentru site-ul Armatei României.

În 8 și 9 iulie, tot în Polonia va avea loc Summitul NATO, unde urmează să se vorbească despre întărirea prezenței NATO în europa de Est.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   NATO,   Romania,   trupe,   militari
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe