Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Egipt: Trei jurnaliști Al-Jazeera au fost condamnați la câte trei ani de închisoare

Egipt: Trei jurnaliști Al-Jazeera au fost condamnați la câte trei ani de închisoare

Un articol de: |
Foto: aljazeera.com Externe

Jurnaliștii Baher Mohammed, Mohammed Fahmy și Peter Greste au fost condamnați de Tribunalul din Cairo la câte trei ani de detenție pentru ”difuzare de știri false și colaborare cu organizația interzisă Frăția Musulmană”, informează agențiile internaționale, citate de Agerpres.

Judecătorul Hassan Farid a susținut că instanța a analizat cazul și a stabilit că aceștia nici măcar nu puteau fi considerați jurnaliști deoarece activau în Egipt fără a avea permise sau licențe.

Directorul executiv al Al-Jazeera a declarat că decizia instanței este ”scandaloasă”. El consideră că verdictul este ”un atac deliberat împotriva libertății presei”.

Canadianului Mohammed Fahmy și egipteanului Baher Mohammed au fost prezenți la proces, dar în cazul australianului Peter Greste sentința a fost pronunțată în contumacie, dat fiind că a fost deportat în ianuarie în urma dispozițiilor date de președintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe