Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Estonia va construi un gard la frontiera cu Rusia

Estonia va construi un gard la frontiera cu Rusia

Un articol de: |
Foto: picturesdotnews.com Externe

Estonia a anunțat că va construi un gard la frontiera cu statul rus pentru a-și consolida securitatea și pentru a proteja zona Schengen, informează RFE-RL.

Potrivit lui Toomas Viks, purtător de cuvânt în Ministerul Afacerilor Interne, lucrările de construcție vor începe în 2018 și se vor termina un an mai târziu. Gardul va avea 2,5 metri înălţime şi va proteja aproape 110 kilometri de frontieră.

Informaţii culese zi şi noapte cu ajutorul instalaţiei pot "fi folosite ca probe în cazuri de infracţionalitate transfrontalieră, fie că este vorba despre trecerea ilegală a frontierei, contrabandă (sau) trafic de fiinţe umane", a mai susținut Viks.

Anunțul a fost făcut în contextul tensiunilor din regiune provocate de conflictul din estul Ucrainei. Estonia este una dintre cele trei state baltice, foste republici sovietice, care a fost afectată de acțiunile Rusiei în estul ucrainean.

Citeşte mai multe despre:   Estonia,   gard,   frontiera,   Rusia,   Schengen,   securitate,   Toomas Viks
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe