Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Europa ar putea fi afectată de cutremure fără precedent: România, printre cele mai expuse zone. Vezi harta seismică (FOTO)

Europa ar putea fi afectată de cutremure fără precedent: România, printre cele mai expuse zone. Vezi harta seismică (FOTO)

Un articol de: |

Oamenii de știință au creat o hartă seismică e Europei și au ajuns la concluzia că acest continent ar putea fi zdruncinat de cutremure fără precedent, relatează Le Monde.

Astfel, 50 de oameni de știință au luat parte la un proiect în urma caruia a rezultat prima hartă seismică armonizată a Europei.

Potrivit proiectului european în care s-au investit trei milioane euro, cele mai periculoase zone sunt în Turcia, Grecia, Peninsula Balcanică, Italia și România.

Intensitatea vibrațiilor solului poate atinge sau depăși cu 10% în următorii 50 de ani o anume magnitudine”, a declarat Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului și unul dintre cercetătorii participanți la proiect.
Citeşte mai multe despre:   Europa,   harta seismica,   cutremure fara precedent,   Romania,   cele mai expuse zone
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe