Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Experți: Virusul Ebola ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfârşitul lui octombrie

Experți: Virusul Ebola ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfârşitul lui octombrie

Un articol de: |

Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola ar putea ajunge până pe 24 octombrie în Franţa şi Marea Britanie, au declarat experţi, citaţi de cotidianul britanic The Independent.

Potrivit experţilor, care au analizat harta răspândirii acestui virus şi datele companiilor aeriene privind zborurile efectuate, probabilitatea de apariţie a virusului Ebola în Franţa până la 24 octombrie este estimată la 75 la sută, iar în cazul Marii Britanii - la 50 la sută.

De asemenea, există un risc (de 40 la sută) că virusul va afecta Belgia, conform unui studiu publicat iniţial în revista PLoS Current Outbreaks.

"Nu există o listă exactă (a ţărilor care sunt vizate de riscul de răspândire a virusului), este vorba de o probabilitate", a declarat Alex Vespignani, expert în antropologie biologică la Universitatea din Boston.

El a apreciat că "traficul aerian este un catalizator pentru răspândirea epidemiei".

Potrivit studiului realizat, probabilitatea de propagare a virusului Ebola în Spania şi Elveţia a fost estimată la 14 la sută.


Citeşte mai multe despre:   ebola,   Franta,   Africa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe