Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Experţii au reluat căutările zborului MH370, dispărut în urmă cu şapte luni în Oceanul Indian

Experţii au reluat căutările zborului MH370, dispărut în urmă cu şapte luni în Oceanul Indian

Un articol de: |
Foto: wonderfulengineering.com Externe

Experții au reluat, la aproape șapte luni după dispariția zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, căutările submarine, în Oceanul Indian, unde s-ar fi prăbuşit avionul. 

După o primă fază de căutări fără succes la suprafaţă şi în adâncime, o navă specializată închiriată de Malaysia a început să sondeze fundul oceanului pentru a încerca să localizeze epava avionului Boeing 777-200, dispărut la 8 martie.

Avionul a dispărut la puțin timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord.

"Nava GO Phoenix, care a îmbarcat materiale şi experţi puşi la dispoziţie de Phoenix International, a sosit în zona de căutare din sudul Oceanului Indian şi a început operaţiunile de explorare submarină", a anunţat Biroul australian pentru securitatea transporturilor (ATSB), citat de AFP

Navele GO Phoenix şi Fugro Discovery - închiriată de Australia - vor scufunda la adâncimea de 5.000 sau 6.000 de metri sonare puternice programate să detecteze părţile voluminoase ale epavei avionului, cum ar fi motoarele, trenul de aterizare şi fuselajul.

Citeşte mai multe despre:   avion disparut,   Oceanul Indian,   Malaysia Airlines
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe