Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Fostul preşedinte tunisian Ben Ali, condamnat, în lipsă, la închisoare pe viaţă

Fostul preşedinte tunisian Ben Ali, condamnat, în lipsă, la închisoare pe viaţă

Un articol de: |

Fostul președinte tunisian Zine El Abdine Ben Ali a fost condamnat, în lipsă, la închisoare pe viață pentru complicitate la uciderea a 43 de protestatari în revoluția din 2011 în urma căreia a fost înlăturat, a declarat joi judecătorul militar Heidi Ayari.

Conform AFP, acesta a declarat că Ben Ali a fost judecat împreună cu aproximativ 40 de foști oficiali ai regimului său, inclusiv generalul Ali Seriati, fostul șef al serviciilor de pază ale președintelui, care a primit o sentință de 20 de ani de închisoare.

Fostul ministru de Interne Rafik Belhaj Kacem a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pe când cazul împotriva unui alt ministru de Interne, Ahmed Friaa, a fost respins.

Dintre cei acuzați, 21 au fost achitați, iar Ben Ali a fost singurul acuzat care să fie condamnat pe viață. Familiile victimelor au reacționat cu furie la aflarea sentinței, spunând că sentințele lui Seriati și Kacem sunt prea blânde.

Procesul s-a referit la implcarea în uciderea a 43 de persoane și rănirea altor 97. În total, peste 300 de oameni au murit în timpul revoltei populare care l-a trimis în exil pe Ben Ali în Arabia Saudită, în ianuarie 2011.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe