Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Franța: Controalele împotriva Ebola, extinse la "toate tipurile de transporturi"

Franța: Controalele împotriva Ebola, extinse la "toate tipurile de transporturi"

Un articol de: |

Franța va extinde controalele împotriva Ebola la "toate tipurile de transporturi", potrivit anunțului făcut de președintele Francois Hollande, informează AFP.

"Franţa trebuie să aibă sisteme de control care nu trebuie să fie doar controale aeriene, ci controale asupra tuturor tipurilor de transporturi, inclusiv maritime", a declarat șeful statului francez.

Totodată, Hollande a cerut ca în acest context să se evite abordările ”catastrofale” care produc panică în rândul populației. Abordarea "catastrofală produce panică, este inutilă atât timp cât se poate vindeca Ebola, trebuie să se vindece Ebola în Africa şi peste tot în lume, dar nu trebuie nici să ajungem la inacţiune", a precizat președintele francez.

De asemenea, Francois Hollande a apreciat că UE trebuie "nu numai să vină cu finanţări, cu personal capabil să intervină, ci şi cu mijloace de evacuare".

În Franţa, dintr-un total de 480 de "semnalări" înregistrate din iunie, 17 cazuri au fost clasate drept "cazuri posibile", dar nici unul dintre acestea nu s-a dovedit pozitiv.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe