Franța: O femeie a fost obligată de un grup de polițiști să renunțe la burkini, pe o plajă din Nisa (FOTO)

Franța: O femeie a fost obligată de un grup de polițiști să renunțe la burkini, pe o plajă din Nisa (FOTO)
Foto: theguardian.com

Autoritățile din 15 orașe franceze au interzis purtarea de burkini, invocând îngrijorarea opiniei publice ca urmare a atacurilor teroriste recente din țară. În acest context, au fost publicate pe internet mai multe fotografii în care apar polițiști francezi înarmați care cer unei femei aflate pe plajă să renunțe unele dintre hainele pe care le purta, ca parte a controversatei măsuri de interzicere a burkini, informează The Guardian.

Totul s-a întâmplat marți, pe o plajă din Nisa. În imagini se poate vedea cum cel puțin patru polițiști au înconjurat femeia care se afla pe Promenade des Anglais, zona în care a fost comis tragicul atentat de pa 14 iulie. După ce oamenii legii o iau la întrebări, femeia se dezbracă de o tunică albastră cu mâneci lungi, în timp ce unul dintre ofițeri notează ceva și pare a fi pregătit să o amendeze pe femeie.

Aceste fotografii au apărut în contextul în care, tot marți, o altă femeie s-a plâns că a fost amendată pe o plajă din apropiere de Cannes pentru că purta colanți, o tunică și avea un un batic pe cap. Potrivit documentului care atestă faptul că a primit amenda, femeia a fost trasă la răspundere pentru că nu purta ”o ținută care să respecte bunele moravuri și secularismul”, notează AFP.

”Stăteam pe plajă cu familia mea. Purtam un batic clasic. Nu aveam nicio intenție să înot”, a declarat femeia, în vârstă de 34 de ani.

Incidentul a fost confirmat și de un martor.

”Cel mai trist este că unii oameni strigau «du-te acasă», iar alții îi aplaudau pe polițiști”, a declarat martorul.

Săptămâna trecută, Nisa a intrat pe lista stațiunilor franțuzești care au interzis purtarea de burkini. Concret, autoritățile au interzis purtarea de haine care ”arată adeziunea la o religie într-un moment în care Franța șilăcașurile de cult din țară sunt ținta atentatelor teroriste”.

Femeie, obligată de polițiști să renunțe la burkini

Foto:theguardian.com

Urmăriți B1TV.ro și pe