Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Franța: Partidul Socialist anunță întreruperea contractului cu muncitorii români, în urma acuzațiilor de încurajare a dumpingului social

Franța: Partidul Socialist anunță întreruperea contractului cu muncitorii români, în urma acuzațiilor de încurajare a dumpingului social

Un articol de: |
Foto: panoranews.com Externe

Partidul Socialist din Franţa a întrerupt contractul cu muncitorii români, în urma acuzațiilor de încurajare a dumpingului social prin angajarea pe durată determinată a unor cetăţeni români, informează cotidianul Les Echos.

Conducerea formaţiunii de stânga a anunţat joi că firma GL Events a întrerupt contractul cu o companie din România care adusese angajaţii detaşaţi.

Anunțul vine în urma criticilor referitoare la plata contribuţiilor sociale pentru zece cetăţeni români angajaţi temporar la Universitatea de vară a Partidului Socialist.

"Dacă iniţial se anunţase că salariaţii nu erau în situaţia detaşării, noile elemente furnizate nu lasă niciun dubiu asupra acestei realităţi", a comunicat Partidul Socialist.

Socialiştii susțin că au aflat din presă că muncitorii români erau detaşaţi, cerând imediat clarificări.

Zece români au fost angajaţi începând de miercuri la Universitatea de Vară La Rochelle, organizată de Partidul Socialist, aflat la guvernare în Franţa.

Condiţiile de lucru ale românilor sunt similare cu cele ale colegilor francezi, dar contribuţiile sociale sunt la nivelul celor din România, fiind mai mici decât în Franţa.

"Chiar dacă totul pare în regulă, angajarea muncitorilor străini nu poate decât să fie o decizie surprinzătoare pentru un partid care critică dumpingul social din Europa", a comentat postul de radio France Bleu.

Citeşte mai multe despre:   partidul socialist,   Franta,   înterupere contract,   romani,   dumping social
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe