Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Germania: Biserica protestantă a oficiat prima căsătorie între persoane de același sex

Germania: Biserica protestantă a oficiat prima căsătorie între persoane de același sex

Un articol de: |

O căsătorie între persoane de acelaşi sex a fost oficiată pentru prima dată într-o biserică protestantă în Germania şi a fost înregistrată în mod oficial ca atare.

Pentru prima dată în Germania, uniunea dintre Rüdiger şi Christoph Zimmermann a fost înscrisă în registrul căsătoriilor Bisericii, citează The Local.

Cei doi, care erau deja într-o uniune civilă printr-un "contract de comuniune de viaţă", au spus "da" într-o biserică protestantă de la Seligenstadt, în apropiere de Frankfurt, potrivit unor imagini difuzate de postul public de televiziune ARD.

Biserica protestantă din Hesse şi Nassau a anunţat, în iunie, că intenţionează să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex şi să le înscrie în registrele religioase pentru căsătorii.

De peste şase ani, cuplurile de persoane de acelaşi sex puteau să beneficieze, deja, de o binecuvântare, în cadrul unei ceremonii, în acest land.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe