Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Gheţurile din Antarctica au atins un nivel record de peste 20 milioane de kilometri pătraţi

Gheţurile din Antarctica au atins un nivel record de peste 20 milioane de kilometri pătraţi

Un articol de: |
Foto: dailymail.co.uk Externe

Gheţurile din Antarctica au atins, în ciuda încălzirii globale, un nivel record de peste 20 de milioane de kilometri pătraţi, pentru prima dată de la primele măsurători ştiinţifice ale banchizei antarctice, realizate de NASA în 1979 cu ajutorul unor sateliţi, informează Daily Mail.

Cercetătorii de la NASA spun că, deşi suprafaţa ocupată de gheţurile din Antarctica a crescut, "planeta, în ansamblu, continuă să se încălzească".

Noul record stabilit de gheaţa antarctică reflectă diversitatea şi complexitatea mediului înconjurător de pe Terra, mai spun specialiştii de la NASA.

De la sfârşitul anilor 1970, zona arctică a pierdut, în medie, 53.900 de kilometri pătraţi de gheaţă în fiecare an. În schimb, Antarctica a câştigat, în medie, 18.900 de kilometri pătraţi de gheaţă pe an.

O climă mai caldă schimbă modelele climatice, spune un cercetător. Uneori, aceste modele climatice aduc aer mai rece în anumite regiuni ale Globului.

În Antarctica, gheţurile pot să circule libere în jurul continentului şi nu au nevoie de prea mult timp pentru a se acumula şi pentru a forma noi banchize.


Citeşte mai multe despre:   Antarctica,   gheturi,   20 de milioane de kilometri patrati,   incalzire globala
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe