Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Grecia: Alexis Tsipras cere susținătorilor săi sprijin pentru un nou mandat de șef al guvernului pentru a finaliza transformarea politică a țării

Grecia: Alexis Tsipras cere susținătorilor săi sprijin pentru un nou mandat de șef al guvernului pentru a finaliza transformarea politică a țării

Un articol de: |
Foto: hellenicinsider.com Externe

Alexis Tsipras, fostul premier grec a cerut sâmbătă susținătorilor săi să îi acorde un nou mandat de șef al guvernului pentru finalizarea transformării politice a țării.

Solicitarea vine ca urmare a scăderii în sondaje a partidului său, Syriza, înaintea alegerilor anticipate din luna septembrie.

Tsipras a demisionat săptămâna trecută, la scurt timp după încheierea unui acord de asistență financiară cu creditorii internaționali, notează ziare.com.

Un motiv al demisiei era reprezentat de consolidarea puterii, dar sondajele de opinie arată că majoritatea grecilor dezaprobă decizia de a cere un nou mandat și modul în care a gestionat negocierile cu creditorii.

Syriza avea în luan mai un avans de 15,2 puncte procentuale în fața partidului conservator Noua Democrație. Dar avansul s-a redus treptat de atunci și a ajuns la 1,8 puncte procentuale,  potrivit unui sondaj MRB.

Alte sondaje arată de asemenea reducerea avansului pentru Syriza, sugerând că opinia publică s-ar putea îndrepta spre Noua Democrație.

Toate sondajele recente arată că Syriza nu are șanse să obțină majoritatea absolută, iar Grecii Independenți, aliații săi din fosta coaliție de guvernare, nu ar urma să mai intre în Parlament.

Tsipras a exclus cooperarea cu principalele partide de opoziție proeuropene - Noua Democrație, socialiștii de la PASOK și To Potami (centru) - astfel că, dacă Syriza câștigă alegerile și liderul său nu își schimbă părerea, ar putea urma un nou scrutin.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe