Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Grupul eurofob al lui Nigel Farage din Parlamentul European a fost dizolvat

Grupul eurofob al lui Nigel Farage din Parlamentul European a fost dizolvat

Un articol de: |
Foto: telegraph.co.uk Externe

Grupul eurofob Europa Libertăţii şi a Democraţiei Directe (EFDD) format în Parlamentul European şi condus de către britanicul Nigel Farage a fost dizolvat, după migrarea eurodeputatei letone Iveta Grigule."Eurodeputata letonă Iveta Grigule a părăsit EFDD, care nu mai are astfel reprezentanţi provenind din şapte state membre şi este, deci, declarat dizolvat astăzi (joi)", a anunţat Jaume Duch, un purtător de cuvânt al PE, informează AFP.

Dizolvarea are loc cu o săptămână înainte de votul de învestire a noii Comisii Europene conduse de către Jean-Claude Juncker.

Aceasta va fi foarte remarcată în cursul sesiunii plenare, deoarece Nigel Farage şi aliaţii săi vor fi nevoiţi să se aşeze alături de aleşii Frontului Naţional (FN, extremă-dreapta) în băncile eurodeputaţilor neînscrişi şi să împartă cu ei timpul luărilor de cuvânt care le este rezervat, a subliniat o sursă parlamentară.

Grupul EFDD a fost înfiinţat, după alegerile europene din mai, de către o alianţă între cei 24 de aleşi Ukip conduşi de Farage şi cei 17 aleşi ai Mişcării Cinci Stele (M5S) a eurofobului Beppe Grillo, cu sprijinul disidentei FN Joelle Bergeron, a doi eurodeputaţi din cadrul Partidului Democraţilor Suedezi, deputatei letone Iveta Grigule din Uniunea Ţăranilor, unei deputate din Partidul Ordine şi Justiţie din Lituania şi unui deputat din cadrul Partidului Cetăţenilor Liberi din Cehia.

Citeşte mai multe despre:   grup eurofob,   EFDD,   Parlamentul European,   Nigel Farage
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe