Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Guvernul catalan a suspendat campania în vederea referendumului pentru independență

Guvernul catalan a suspendat campania în vederea referendumului pentru independență

Un articol de: |
Foto: lanueva.com Externe

Guvernul catalan a suspendat, marți, campania în vederea referendumului pentru independență convocat pentru 9 noiembrie, afirmându-şi însă "determinarea" de a-şi îndeplini promisiunea, după ce Curtea Constituţională a decis suspendarea consultării populare, relatează AFP.

"Nu-i putem acuza pe funcţionarii" locali, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului catalan, Francesc Homs, asigurând, totodată, că guvernul "îşi menţine determinarea" de a continua demersurile cu privire la referendumul pentru independenţă.

"Ne aflăm într-un context în care nimic nu este încheiat. Există o procedură peste care nu se poate trece. Dar dorinţa noastră este să continuăm şi vom face în aşa fel încât să ne îndeplinim promisiunile, respectând legea", a afirmat purtătorul de cuvânt.

"Nu putem da un semn că am renunţat. Nu a fost anulată legea şi nici decretul", a adăugat el.

Luni, Curtea Constituțională a Spaniei a suspendat efectele legii şi decretului catalan cu privire la referendumul asupra independenţei Cataloniei convocat la 9 noiembrie, acceptând recursul prezentat de Guvernul de la Madrid, care se opune acestui vot. Tribunalul constituţional spaniol urmează să se pronunţe asupra fondului în maximum cinci luni.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe