Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Guvernul va avea întâlniri lunare cu societatea civilă în cadrul Coaliției pentru integrarea refugiaților

Guvernul va avea întâlniri lunare cu societatea civilă în cadrul Coaliției pentru integrarea refugiaților

Un articol de: |
Foto: stiripesurse.ro Externe

Guvernul și societatea civilă vor continua discuțiile pe tema integrării refugiaților, în vederea perfecționării cadrului instituțional și legislativ din domeniu.

Decizia a fost luată la întâlnirea dintre premier și mai mulți miniștri cu reprezentanți ai societății civile, pe tema gestionării la nivel național a fluxului de refugiați cu care se confruntă Europa.

"Coaliția va pune laolaltă autorități ale statului și organizații neguvernamentale interesate și doritoare să participe la efortul de integrare a refugiaților. S-a decis crearea unui secretariat al Coaliției și au fost desemnați responsabilii pe direcțiile majore de activitate: logistică primară, asistență sanitară, școlarizare, adaptare legislativă, integrarea pe termen mediu și lung, informare publică. Prima întâlnire a Coaliției pentru integrarea refugiaților, cu o agendă bine definită, va avea loc în ultima săptămână a lunii octombrie", se arată într-un comunicat al Guvernului.

În cadrul întrunirii, reprezentanții societății civile "au semnalat principalele neajunsuri din procesul de integrare a refugiaților și au avansat propuneri concrete pentru depășirea acestora".

"Una dintre concluziile întâlnirii este că nu avem de a face cu o criză, ci cu o oportunitate de a crea un sistem funcțional de integrare a refugiaților, atât pe termen scurt, cât și pentru viitor", a mai transmis Guvernul.

Citeşte mai multe despre:   Guvern,   refugiati,   societatea civila,   100 imigranti tunisieni,   Ponta
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe