Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Guvernul vrea să răscumpere un coif dacic şi opere de Brâncuşi din Detroit, oraş în faliment

Guvernul vrea să răscumpere un coif dacic şi opere de Brâncuşi din Detroit, oraş în faliment

Un articol de: |

Guvernul vrea să răscumpere de la un institut de artă care aparține de primăria oraşului american Detroit, aflat în faliment, un coif princiar de paradă geto-dacic de argint şi o sculptură şi câteva desene de Brâncuşi.

După ce orașul american s-a declarat în faliment, în luna iulie, autoritățile locale au luat în vedere vânzarea mai multor active din patrimoniul Primăriei, relatează Mediafax.

Printre bunurile culturale aflate în colecţia de artă greco-romană a Institutului de Arte Frumoase din Detroit se află şi un coif princiar de paradă geto-dacic din argint.

Acesta este asemnător unor piese descoperite în mormintele tumulare de la Aghighiol, judeţul Tulcea, şi Peretu, judeţul Teleroman, datând din a doua jumătate a secolului al IV-lea a.Chr.

Coiful are o greutate de circa 811 grame, cu o înălţime de 24 cm şi un diametru maxim de 20 cm, a fost modelat dintr-o placă de argint cu dimensiuni de 3,8-4,9 mm şi este bogat decorat prin gravare şi aurire.

Printre obiectele culturale se află şi o sculptură a lui Constanti Brâncuşi şi câteva desene ale marelui sculptor.

Citeşte mai multe despre:   Detroit,   opere de Brancusi,   Guvern,   rascumparare,   coif princiar geto-dacic
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe