Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Hollande, primul discurs după tragedie: De acum vom arăta o forță reală și acțiune militară în Siria și Irak. Franța mereu va fi mai puternică decât fanaticii care vor să o lovească astăzi (VIDEO)

Hollande, primul discurs după tragedie: De acum vom arăta o forță reală și acțiune militară în Siria și Irak. Franța mereu va fi mai puternică decât fanaticii care vor să o lovească astăzi (VIDEO)

Un articol de: |

UPDATE: Bilanțul atacului a ajuns la 80 de morți, informează The Telegraph.

Președintele Francois Hollande a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a confirmat că 77 de oameni, inclusiv copii, au murit. Acesta a precizat că starea de urgență va fi prelungită și că vor fi depuse mai multe eforturi în Siria și Irak ”împotriva celor care ne lovesc chiar pe pământurile noastre”.

Citește și: Hiperlactoza, blestem sau binecuvântare? O femeie donează peste 150 de litri de lapte matern propriuAnunț șoc, Halep se retrage de la turneu! Accidentarea îi dă bătăi de capCUTREMUR puternic, în această dimineață! A avut MAGNITUDINEA de 6,1. ZONA unde s-a RESIMȚIT!

”Am asistat la o violență extremă  și este evident că trebuie să facem totul pentru a lupta împotriva terorismului. Franța ca întreg se află sub amenințarea terorismului islamic. Trebuie să dăm dovadă de o vigilență absolută și o determinare de nedoborât. După ceea ce s-a întâmplat, vom arăta o forță reală și acțiune militară în Siria și Irak”, a declarat Hollande.

Președintele francez a mai susținut că starea de alerta care ar fi trebuit să se termine pe 26 iulie a fost extinsă pentru încă trei luni, argumentând că ”natura teroristă” a atacului din Nisa este ”indiscutabilă”.

Hollande a mai afirmat că vineri se va deplasa în Nisa pentru a susține locuitorii orașului.

Citește și: Polonia îl ȘTERGE pe Lech Walesa din istorieJaponia sub zăpadă. Curse aeriene suspendate, mii de călători blocați în trafic (VIDEO)Fonduri europene CONDIȚIONATE de statul de drept. Când dorește asta Bruxellesul

”Franța este oripilată de ceea ce s-a întâmplat, această mostruozitate de a folosi un camion pentru a ucide în mod deliberat zeci de oameni care au venit să celebreze de 14 iulie. Franța este îndurerată, dar vă asigur că este puternică și mereu va fi mai puternică decât fanaticii care vor să o lovească astăzi”, a mai declarat președinele Franței.

Acesta a cerut rezerviștilor să se alăture polițiștilor și jandarmilor. Potrivit The Telegraph, categoria ”rezerviștilor operaționali” include cetățenii francezi cu sau fără experiență militară, precum și foștii soldați. Aceștia, a susținut Hollande, vor fi folosiți mai ales pentru întărirea ”controalelor la frontieră”.

Hollande, primul discurs după tragedia din Nisa

Citește și: Tânărul român din Italia acuzat că a violat o bătrână de 87 de ani dovedit nevinovat de testul ADNSUA. Blocajul bugetar a fost depășit. Guvernul își reia activitateaBătaie generală pe aeroportul din Hanovra: Aproximativ 180 de persoane implicate (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Francois Hollande,   atac terorist,   Franta,   Nisa,   lupta contra terorism
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe