Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Hong Kong: Autoritățile solicită protestatarilor să elibereze străzile pe care le ocupă de șase săptămâni

Hong Kong: Autoritățile solicită protestatarilor să elibereze străzile pe care le ocupă de șase săptămâni

Un articol de: |
Foto: jornaldamadeira.pt Externe

Autoritățile din Hong Kong fac apel la protestatarii prodemocrație să elibereze străzile pe care le ocupă de peste șase săptămâni, avertizânt că cei care nu vor face acest lucru ar putea fi arestați, informează Reuters.

 ”Celor care ocupă în mod ilicit străzile, le transmit să părăsească zonele respective rapid și în mod pașnic”, a afirmat Carrie Lam, secretarul-șef al administrației locale. Potrivit Reuters, media din Hong Kong a speculat că autoritățile ar urma să aștepte până după terminarea APEC, joi, pentru a-i dispersa pe manifestanți.

Sutele de demonstranți și-au improvizat tabere din corturi în porțiuni din două districte-cheie ale orașului și au instalat unități de aprovizionare pe străzi aflate la intersecția unora dintre cele mai scumpe proprietăți imobiliare din lume.

Protestatarii din Hong Kong solicită desfășurarea unor alegeri pe deplin democratice în fosta colonie britanică în vederea desemnării succesorului lui Leung în 2017, în loc să voteze candidații care primesc aprobarea Beijingului.

Citeşte mai multe despre:   Hong Kong ,   potestatari,   autoritati,   să elibereze străzile
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe