Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Imaginile din satelit confirmă distrugerea Templului lui Bel in oraşul sirian Palmyra de către Stat Islamic (VIDEO)

Imaginile din satelit confirmă distrugerea Templului lui Bel in oraşul sirian Palmyra de către Stat Islamic (VIDEO)

Un articol de: |

Fotografiile din satelit confirmă anunțul făcut de gruparea jihadistă Stat Islamic potrivit căruia Tempul lui Bel, situat în orașul antic Palmyra, în Siria, a fost distrus, relatează The Guardian.

Imaginile din satelit arată numai dărâmături în locul templului și pun capăt oricăror îndoieli.

“Confirmăm faptul că principala clădire din Templul lui Bel a fost distrusă, precum și coloanele din apropiere”, a declarat agenția de formare și cercetare Unitar, punând la dispoziție imagini dinainte și după explozie.

Pe 25 august, gruparea extremistă a aruncat în aer templul antic Baal Şamin, act considerat crimă de război de UNESCO.

Multe dintre artefactele jefuite de jihadiști din siturile aflate în Patrimoniul Umanităţii au ajuns în posesia unor colecţionari, iar din banii primiţi se finanțează extremismul şi terorismul, spune directorul general UNESCO, Irina Bokova.

Șeful antichităților din Siria, Maamoun Abdulkarim, a declarat că Templul lui Bel este unul dintre cele mai importante monumente ale orașului antic. Construcția templului a început în anul 32 î.HR. și s-a încheiat în secolul al doilea. Mai târziu a fost folosit drept biserică și moschee.

Imaginile din satelit confirmă distrugerea Templului lui Bel in oraşul sirian Palmyra

Citeşte mai multe despre:   stat islamic,   grupare jihadista,   templul lui bel,   Palmyra,   siria,   imagini din satelit
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe