Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Imigrant sirian, despre capcanele călăuzelor: Ne-au cerut 6.000 de euro de persoană, ne-au spus că vom călători cu avionul, că nimeni nu ne va opri. A fost o minciună, dar am privit asta ca pe o şansă

Imigrant sirian, despre capcanele călăuzelor: Ne-au cerut 6.000 de euro de persoană, ne-au spus că vom călători cu avionul, că nimeni nu ne va opri. A fost o minciună, dar am privit asta ca pe o şansă

Un articol de: |
Foto: puterea.ro Externe

Imigranții, dornici de o viață mai bună, cad adesea în capcana traficanților care vor să facă bani de pe urma lor.

Un sirian a parcurs 1.700 de kilometri, din Siria, și speră să ajungă în Suedia, dar a rămas blocat la granița dintre Grecia și Macedonia.

O călăuză i-a promis că va ajunge fără probleme la destinație, scrie digi24.ro.

"Ne-au cerut 6.000 de euro de persoană, ne-au spus că vom călători cu avionul, că nimeni nu ne va opri, nu ne va pune întrebări, nu ne va verifica documentele. A fost o minciună, dar am privit asta ca pe o şansă", a declarat bărbatul.

Un alt sirian care vrea să ajungă în Germania spune că sumele cerute depind de vârsta imigranților.

"Nu există un singur preţ, diferă. De la 1.000 de dolari la 2.000 de euro", a spus acesta care explică faptul că de frică să nu le prindă poliția, călăuzele nu trec în Grecia, astfel că "învaţă pe unul dintre noi cum să piloteze o ambarcaţiune".

Întrebat de bani, sirianul a spus că "depinde de fiecare ghid. Din Turcia în Grecia... 1.000 de euro. Dacă e un copil, preţul e la jumătate, dacă e bebeluş, nu plăteşti nimic".

Metoda prin care călăuzele abordează victimele este formarea de grupuri pe Facebook la care aderă cei care vor să emigreze.

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   sirieni,   calauze,   traficanți,   granita grecia
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe