INCREDIBIL! Casa Regală britanică, rădăcini românești! Regina Elisabeta a II are o străbunică originară din Cluj

INCREDIBIL! Casa Regală britanică, rădăcini românești! Regina Elisabeta a II are o străbunică originară din Cluj

Deși este greu de crezut, Monarhia britanică are origini românești. Stră-străbunica reginei Elisabetaa II-a a Marii Britanii s-a născut la Mureș și a copilărit la Cluj

Claudine Rhédey de Kis-Rhéde, stră-străbunica reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a copilărit la Cluj și este înmormântată în Biserica Reformată din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș. Iată încă o explicație pentru atracția puternică resimțită de prințul Charles pentru țara noastră, potrivit Libertatea.

Claudine Rhédey de Kis-Rhéde s-a născut pe 21 septembrie 1812, la Sângeorgiu de Pădure, și a decedat la 1 octombrie 1841. A fost fiica lui Ladislau Rhédey, conte, și a baronesei Agnes Inczedi. Claudine Rhédey și-a petrecut o mare parte a adolescenței în Palatul Rhédey din Cluj, situat în colțul sud-vestic al Pieței Centrale din oraș, cu o latură pe strada Napoca. Fiul ei, Francisc, a fost tatăl reginei Maria a Marii Britanii, consoarta lui George al V-lea al Marii Britanii, bunica actualei regine a Marii Britanii, Elisabetei a II-a, și străbunica Prințului Charles de Wales.

Faptul că stră-străbunica reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost clujeancă este confirmat și de istoricul Tudor Sălăgean, de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, care a descoperit acest lucru după o serie de studii efectuate împreună cu un grup de studenți în arhivele din țară și din străinătate.

Informația de mai sus vine să explice, probabil, de ce prințul Charles se simte atât de atras de meleagurile transilvănene. O fi chemarea străbunilor, a pământului strămoșesc?

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:35 - Corina Crețu: Demisionez din PRO România. Nu pot gira colaborarea cu AUR
22:30 - Singurul lucru făcut de Patrick Mouratoglou după ce TAS a anunțat reducerea pedepsei în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Are cineva o mașină a timpului?”
22:13 - Rusia spune că a interceptat 3 avioane franceze deasupra Mării Negre
22:04 - Iulian Paraschiv: Diplomația românească și Guvernul trebuie să convingă Austria că România merită în Schengen cu drepturi depline. E un proces greoi (VIDEO)
21:58 - Gheorghe Falcă, despre Congresul PPE: Aici se lansează candidatura pentru Președinția Comisiei Euopene. Avem peste 650 de jurnaliști acreditați. Despre București și despre România se va vorbi foarte mult (VIDEO)
21:56 - Indignare după ce crucea de pe cupola bisericii Invalides a fost înlocuită cu o săgeată pe afișul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris
21:55 - Nadia Comăneci, reacție absolut minunată după victoria Simonei Halep la TAS. Ce a spus fosta marea campioană
21:35 - Drulă (USR): Avem un deficit uriaș și cea mai mare inflație din UE pentru că trebuie finanțat un aparat fidel PSD și PNL. Un om care muncește ține încă doi în spate. Soluția e oprirea jafului (VIDEO)
21:25 - Șefii localurilor de pe litoralul românesc nu mai vor să angajeze persoane străine. Motivul invocat de aceștia: „Pare că nu sunt scumpi, dar…”
21:20 - Meta invocă „o problemă tehnică” pentru problemele de marți, dar fără să ofere explicații concrete