Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Inundaţiii fără precedent în Japonia: 90.000 de oameni au fost evacuaţi, alţi zeci de mii urmează să îşi părăsească locuinţele (VIDEO)

Inundaţiii fără precedent în Japonia: 90.000 de oameni au fost evacuaţi, alţi zeci de mii urmează să îşi părăsească locuinţele (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: unimedia.info Externe

Japonia se confruntă cu ploi torențiale, care au provocat deja revărsări ale cursului apelor și alunecări de teren, o persoană fiind dată dispărută, au raportat autoritățile locale citate de AFP, notează Agerpres.

Mai multe case au fost luate de apele umflate, transformate în adevărate torente sau au fost dărâmate de alunecările de teren, potrivit autorităților din Tochigi.

Agenția Meteo din Japonia (JMA) a emis "alerte speciale" pentru prefecturile Tochigi și Ibaraki, la nord de Tokyo.

"Aceste intemperii sunt de o amploare nemaiîntâlnită și prezintă un pericol imediat", a avertizat Takuya Deshimaru, responsabil al JMA.

În prefectura Tochigi, 90.000 de persoane au primit ordin de evacuare și altor 80.000 li s-a recomandat să-și părăsească temporar locuințele, a raportat joi postul de televiziune NHK. Ordin de evacuare au primit de asemenea, peste 20.000 de persoane din prefectura Ibaraki.

Sute de mii de persoane din alte regiuni, printre care și unele arondismente din Tokyo au primit miercuri recomandări să-și părăsească locuințele.

Inundaţiii fără precedent în Japonia: 90.000 de oameni au fost evacuaţi


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe