Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ion Cristoiu, despre Brexit: Spectacolul presei noastre din aceste zile e jalnic. Ca și în confruntările politice interne, aceasta s-a manifestat ca un chibiţ al unei singure părţi

Ion Cristoiu, despre Brexit: Spectacolul presei noastre din aceste zile e jalnic. Ca și în confruntările politice interne, aceasta s-a manifestat ca un chibiţ al unei singure părţi

Un articol de: |
foto: b1.ro Externe

Ion Cristoiu amintește în „Gândul de luni” de pe blogul personal despre postarea de duminică, unde a comentat rezultatele Referendumului din Marea Britanie, jurnalistul spunând că a vrut să scoată în evidență cauzele complexe ale unui eveniment istoric, "17.410.742 de englezi au votat pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, în condițiile în care noi, românii, ne-am dat peste cap să intrăm în Uniune".

Cristoiu a spus că rezultatele referendumului din Anglia au fost comentate în toată presa românească, discutându-se despre posibilele efecte asupra relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Şi chiar dacă Parlamentul ar decide să ţină cont de rezultatele Referendumului, Marea Britanie e prea legată economic de Uniunea Europeană pentru a se ajunge la o rupere totală.
Mai mult ca sigur, dacă se va activa Cererea de ieşire, prin tratate încheiate între UE şi Marea Britanie, aproape toate realităţile de pînă acum din relaţia UE-Marea Britanie vor fi păstrate.”, a zis acesta.

Citește și: După ce a fost decorat de prințul Charles, Ed Sheeran a încălcat protocolul regal (FOTO)Dani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiSecretarul de stat SUA acuză Rusia de "război hibrid" împotriva americanilor

Jurnalistul continuă prin a spune că nu contează neapărat ce se va întâmpla până la urmă, dacă Marea Britanie va ieși sau nu din UE, ceea ce contează este numărul impresionant de englezi care au votat pentru Brexit.

Cristoiu face o comparație între numărul de alegători care apar pe listele electorale din România și numărul mare al englezilor care au votat pentru ieșirea din UE.

„România are pe listele electorale 18.272.623 de alegători.
Raportînd rezultatele Referendumului din Anglia la numărul alegătorilor de la noi, putem afirma că împotriva Uniunii Europene a votat o ţară de populaţia României.”, a mai spus Ion Cristoiu.

Citește și: Cu cinci zile înainte de Crăciun, mai mulți piloți Ryanair vor intra în grevă“Bunul Samaritean“ – Brașoveanul lăudat în presa internațională pentru gestul său superb (VIDEO)”Nimeni nu stă cu degetul pe butonul nuclear”. Un fost baschetbalist american a declarat că ameninţările cu războiul între Coreea de Nord şi SUA sunt un ”spectacol”

Jurnalistul a continuat prin a spune că presa din România a făcut din acest moment istoric un spectacol jalnic”. Cristoiu spune că ar fi fost normal să fie publicate și argumentele celor care au votat împotriva UE, să fie publice comentarii, păreri care să încerce să explice votul din Anglia, să regăsim în presa noastră „o dezbatere europeană din aceste zile despre concluziile pe care trebuie să le tragă UE din rezultatele Referendumului din Anglia".

Ion Cristoiu continuă prin a spune că „cine citeşte presa noastră din aceste zile – şi nu se îndreaptă şi spre presa occidentală, trage concluzia că rezultatul Referendumului e, de fapt, în favoarea rămînerii în Uniunea Europeană.
Sînt publicate pînă la greață doar declaraţii ale adepţilor rămînerii şi despre acţiunile post-Referendum ale celor care au votat împotriva Brexit".

Acesta încheie prin a spune că presa românească s-a axat asupra unei singure idei, și anume, cei care au votat pentru Brexit, „sînt nişte idioţi care au votat – fără să-şi dea seama, manipulaţi de populişti, de extremişti, de Putin, de ISIS şi, în general, victime ale propagandei duşmanului de clasă.”

Citește și: Europa este în alertă după explozia din Austria care a dus la sistarea livrărilor de gazeIgor Dodon va veni la București “la timpul potrivit”Viktor Orban și Kelemen Hunor s-au CONSULTAT, în Ungaria, cu privire la ÎNVĂȚĂMÂNTUL din Transilvania...

Citeşte mai multe despre:   brexit,   presa romaneasca,   politica,   Marea Britanie,   englezi,   referendum,   blog,   postare,   rezultate
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe