Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Irak: 20 de morți și 80 de răniți, printre care și polițiști, în bombardamente în apropiere de Bagdad

Irak: 20 de morți și 80 de răniți, printre care și polițiști, în bombardamente în apropiere de Bagdad

Un articol de: |

Trei bombe plasate în autoturisme au ucis, duminică, 11 persoane și au rănit alte 38 în orașul Mahmudiya, la 30 de kilometri sud de Bagdad.

Conform unor surse citate de Reuters, prima bombă a fost detonată într-o masină aflată într-o parcare, a doua în același loc, după sosirea forțelor de ordine, și a treia la secția de poliție din oraș. Mulți dintre cei răniți, printre care s-au aflat și mai mulți polițiști, se află în stare critică.

În Madaen, la 30 de kilometri de Bagdad, două bombe amplasate într-o piață aglomerată au ucis cinci oameni și au rănit alți 14.

Și în orașul Najaf, la 160 kilometri sud de Bagdad, au fost detonate mai multe bombe plasate în autoturisme, ucigând patru persoane și rănind 28.

Deși violențele din Irak s-au mai potolit din perioada lor de vârf, între 2006-2007, când zeci de mii de oameni au fost uciși, insurgenții mai organizează atacuri care se soldează cu morți, în special în zona capitalei. În ultimele două săptămâni, violențele au scăzut considerabil, înaintea sărbătorii Ramadanului, care a începtu în sâmbătă în Irak.

Citeşte mai multe despre:   Irak,   morti,   raniti,   politisti,   bagdad,   bombardament,   najaf,   madaen
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe