Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Irak: Kurzii irakieni au cucerit orașul Zumar de la jihadiștii Statului Islamic

Irak: Kurzii irakieni au cucerit orașul Zumar de la jihadiștii Statului Islamic

Un articol de: |
Foto: nbcnews.com Externe

Forțele kurde irakiene au cucerit sâmbătă orașul Zumar din nordul Irakului de la jihadiștii Statului Islamic, după săptămâni de lupte în zona din nordul Irakului, relatează AFP.

''După lupte, care au început în această dimineață, cu sprijin aerian american, am putut să-i alungăm pe combatanții SI din centrul orașului'' Zumar și din 11 sate din împrejurimi, a declarat  generalul Karim Atuti, din cadrul forțelor kurde peshmerga.

Zumar, situat la 60 km nord-vest de Mosul a fost înconjurat de pehmerga după retragerea armatei irakiene la începutul ofensivei jihadiste. Dar gruparea Statul Islamic a lansat la începutul lui august o nouă ofensivă în direcția nord, determinându-i pe combatanții peshmerga să se replieze către regiunea autonomă Kurdistanul irakian.

O coaliție internațională, sub egida Washingtonului, întreprinde de aproape trei luni lovituri aeriene împotriva SI în Irak, unde grupul controlează vaste teritorii în cinci provincii.

Citeşte mai multe despre:   kurzii irakieni,   orașul Zumar,   gruparea teroristă Statul Islamic
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe