Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Irlanda se alătură voluntar planului de primire a refugiaților: Încă 2.900 de imigranți vor fi acceptați

Irlanda se alătură voluntar planului de primire a refugiaților: Încă 2.900 de imigranți vor fi acceptați

Un articol de: |
Foto: infobrasov.net Externe

Irlanda se alătură voluntar planului de primire a refugiaților propus miercuri de Comisia Europeană. Astfel, Irlanda va accepta încă 2.900 de refugiați, potrivit unui anunț al ministrului irlandez al Justiției.

"Irlanda și-a onorat obligațiile umanitare și suntem deciși să avem un rol în gestionarea crizei refugiaților în Europa", a precizat ministrul.

Țara acceptase anterior să primească 600 de refugiați, în timp ce alți 520 au fost acceptați în cadrul unui alt program, scrie Agerpres.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut miercuri statelor din UE să repartizeze de urgență primirea a 160.000 de refugiați, în timp ce valul de imigranți care se află pe drumurile din Europa continuă să crească.

Marea Britanie, Danemarca și Irlanda, care dispun de o opțiune de retragere a politicilor europene legate de aceste probleme, nu sunt obligate să se alăture acestei propuneri.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe