Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Israel: Votul parlamentarilor britanici subminează șansele de pace

Israel: Votul parlamentarilor britanici subminează șansele de pace

Un articol de: |
Foto: globalresearch.ca Externe

Israelul a apreciat, marți, că votul parlamentarilor în favoarea recunoaşterii statului Palestina prejudiciază şansele de a se ajunge la o pace veritabilă, relatează AFP.

"O recunoaştere internaţională prematură trimite liderilor palestinieni mesajul alarmant că se pot sustrage unor alegeri dificile pe care cele două părţi trebuie să le facă şi subminează şansele de a se ajunge la o pace veritabilă", arată un comunicat al Ministerului israelian de Externe.

Luni seară, Parlamentul britanic a adotat cu 274 de voturi pentru şi 12 împotrivă o moţiune prin care cer Guvernului britanic să "recunoască un stat palestinian alături de statul Israel".

Autoritatea palestiniană a salutat acest vot ca "un pas important în direcţia dreptăţii şi păcii".

"Dreptul nostru la autodeterminare nu este un subiect de negociere", a declarat într-un comunicat în numele Autorităţii Palestiniene Hanan Ashrawi, respingând astfel obiecţia israeliană potrivit căreia o astfel de recunoaştere trebuie să treacă prin negocieri cu Israelul.

Citeşte mai multe despre:   Israel,   vot,   parlamentul britanic,   sanse de pace,   Palestina
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe