Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Istanbul: Trei militari americani au fost agresați de militanți naționaliști turci

Istanbul: Trei militari americani au fost agresați de militanți naționaliști turci

Un articol de: |
Foto: hurriyetdailynews.com Externe

Trei militari americani au fost agresați, miercuri, la Istanbul, de membrii unui grup naţionalist turc, acest lucru provocând protestele ambasadei Statelor Unite şi ale Pentagonului, relatează AFP.

Agresorii, care fac parte din Asociaţia Tineretului Turc (TGB), i-au insultat pe cei trei membri ai Forţelor navale americane care se aflau la Istanbul după manevre militare efectuate în Marea Neagră, apoi au încercat să le pună saci pe cap.

"Yankeilor, plecaţi acasă!", "Jos imperialismul american!" şi "Plecaţi din Turcia!" au strigat agresorii înainte de sosirea forţelor de ordine.

Ambasada Statelor Unite de la Ankara a denunţat un act "teribil".

"Suntem siguri că o largă majoritate a cetăţenilor turci condamnă o acţiune care intră în contradicţie cu ospitalitatea tradiţională turcă", a precizat reprezentanţa diplomatică americană.

"Agresiunea a fost comisă de huligani. Condamnăm acest act", a declarat Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Militanţii turci au încercat astfel să se răzbune pentru un incident produs în anul 2003 la Suleymanieh, în Irak, când militari americani au arestat membri ai forţelor speciale turce. Incidentul a provocat consternare în Turcia.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe