Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Italia respinge posibilitatea unei acțiuni militare în Siria fără aprobarea ONU

Italia respinge posibilitatea unei acțiuni militare în Siria fără aprobarea ONU

Un articol de: |

Italia a respins, marți, posibilitatea unei intervenții militare în Siria fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, subliniind că singura opțiune este ”o soluție politică negociată”, informează AFP.

"Italia nu va lua parte la vreo soluţie militară fără mandatul Consiliului de Securitate al ONU", a declarat ministrul italian de Externe, Emma Bonino.

Potrivit minsitrul italian, țări din cadrul grupului Prietenii Siriei şi opoziţia siriană se vor întruni pe 4 septembrie, în cadrul unei reuniuni ministeriale.

Totodată, a anunțat că o reuniune a Consiliului de Securitate a fost propusă pentru miercuri.

"Opţiunea unei intervenţii limitate riscă să devină nelimitată", a apreciat Bonino, adăugând că Italia este "deja angajată" din punct de vedere militar în alte regiuni din lume, în special în Afganistan.

"Nu există o soluţie militară pentru conflictul sirian. Singura soluţie este o soluţie politică negociată", a subliniat Emma Bonino.

Totuși, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că baze aeriene şi navale italiene ar putea fi utilizate de către alte ţări pentru un eventual atac, sub rezerva aprobării Parlamentului.

Însă, aprobarea nu ar fi necesară pentru baza militară americană de la Sigonella, Sicilia, ce face obiectul unui acord bilateral italiano-american.

La sfârşitul unei reuniuni, luni seara, Guvernul italian a apreciat că regimul sirian a depăşit "un punct fără întoarcere", dar insistă asupra faptului că orice răspuns trebuie decis la nivel multilateral.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   actiune militara,   siria,   aprobarea ONU
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe