Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe John Kerry cere relansarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene

John Kerry cere relansarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene

Un articol de: |
Foto: stiripesurse.ro Externe

Secretarul de stat american John Kerry insistă asupra relansării procesului de pace israeliano-palestinian blocat din luna aprilie, despre care susține că este soluția în lupta cu extremismul islamic, transmite AFP.

”Este imperativ să găsim o cale de revenire la negocierile de pace care sunt în cele din urmă, așa cum toată lumea știe, singura cale de a avansa”, a declarat John Kerry, după revenirea dintr-un turneu în Europa și Egipt.

În cadrul turneului Kerry a participat la Cairo la o conferință internațională privind reconstrucția Gaza, unde le-a cerut Israelului și palestinienilor să reînceapă negocierile și să facă ”alegeri dificile, alegeri reale”.

”În cadrul discuțiilor noastre cu privire la coaliția împotriva SI, adevărul este că nu a existat un singur lider în regiune care să nu exprime necesitatea de a obține pacea între Israel și palestinieni”, a declarat John Kerry

El a atras atenția asupra legăturii dintre conflictul israeliano-palestinian nerezolvat și războiul împotriva extremismului islamist armat și împotriva grupării Statul Islamic în Irak și Siria.

”Oamenii trebuie să înțeleagă legătura. Acest lucru are ceva de-a face cu umilința, negarea și lipsa demnității” populațiilor din țările arabe, a mai explicat șeful diplomației americane.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe