Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Klaus Iohannis participă joi și vineri la summit-ul NATO de la Varșovia: Președintele va pune accent pe asigurarea unei prezențe Aliate înaintate echilibrate și proporţionale pe întreg flancul estic

Klaus Iohannis participă joi și vineri la summit-ul NATO de la Varșovia: Președintele va pune accent pe asigurarea unei prezențe Aliate înaintate echilibrate și proporţionale pe întreg flancul estic

Un articol de: |
Foto: presidency.ro Externe

Președintele Klaus Iohannis va participa vineri și sâmbătă la Summitul NATO de la Varșovia, în cardul căruia vor avea loc mai multe reuniuni în formatul Consiliului Nord-Atlantic, o reuniune a Comisiei NATO-Ucraina, precum și o întâlnire în formatul Misiunii Resolute Support pentru Afganistan, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Printre obiectivele întâlnirii la nivel înalt de află, printre altele, adoptarea de măsuri privind consolidarea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei, pe fondul multiplicării provocărilor de securitate, precum și proiectarea stabilităţii în vecinătățile estică şi sudică ale NATO, arată sursa citată.

Citește și: Stare de alertă pe aeroportul din Amsterdam: Un bărbat a fost împușcatUmilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Serviciul special de la Kremlin: Cine sunt paznicii de vază ai lui Vladimir Putin (FOTO, VIDEO)

În cadrul summit-ului, șeful statului va pune accent pe necesitatea continuării adaptării Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv prin asigurarea unei prezențe Aliate înaintate echilibrate și proporţionale pe întreg flancul estic.

De asemenea, Klaus Iohannis va sublinia importanţa îndeplinirii în totalitate a angajamentelor asumate la Summitul precedent din Marea Britanie și va pleda pentru creşterea atenţiei NATO asupra regiunii Mării Negre, precum şi pentru sprijinirea eforturilor Aliate în plan regional de asigurare a stabilităţii şi securităţii.

”România susține adoptarea unei declarații comune NATO-UE, care va contribui la structurarea parteneriatului strategic între cele două organizații și sprijină eforturile NATO de consolidare a capacităţilor de apărare ale partenerilor Alianţei. În acest sens, în cadrul Summitului se va pune un accent deosebit şi pe aprofundarea cooperării NATO cu partenerii estici, în special Ucraina, Georgia și Republica Moldova”, se mai arată în comunicatul Președinției.

Citește și: Născut în cel mai sărac cartier bucureștean, top model la New York (FOTO)Un român, marele câștigător la LOZ ÎN PLIC, în Irlanda: "Familia nu știe, voi pune câte un cec de 10.000 euro în cutiile de Crăciun"Salma Hayek, VIOLATĂ și AMENINȚATĂ CU MOARTEA! Declarații ȘOCANTE

Totodată, Klaus Iohannis va susţine continuarea politicii „uşilor deschise” şi va saluta invitarea Muntenegrului ca al 29-lea stat membru al NATO.

De asemenea, cu ocazia acestui summit ”va fi reconfirmat angajamentul României pentru întărirea securității spațiului euro-atlantic, atât în ceea ce priveşte creșterea bugetului alocat apărării, cât și în privința contribuţiei țării noastre la stabilizarea Afganistanului şi la eforturile de combatere a ISIL/Daesh”, mai informează Administrația Prezidențială.

 

Citește și: Igor Dodon nu declară doliu naţional în Moldova pe 16 decembrie: "Regele Mihai este monarhul altui stat"Gestul IMPRESIONANT al oficialilor NATO, în memoria Regelui Mihai (FOTO)Prințul Harry și Meghan Markle se căsătoresc pe 19 mai

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   summit-ul nato de la varsovia,   flacul estic,   NATO
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe