Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe La Bacalaureatul din Italia s-a copiat prin Internet: O treime din elevi au luat răspunsurile de pe Facebook și Twitter

La Bacalaureatul din Italia s-a copiat prin Internet: O treime din elevi au luat răspunsurile de pe Facebook și Twitter

Un articol de: |

Liceenii italieni au început luni examenul de Bacalaureat. Se pare că mulți dintre ei au reușit să copieze fără nicio problemă, spre deosebire de absolvenții români de clasa a XII-a, care de când s-au introdus camerele de supraveghere nu mai pot trișa în nicun fel la acest examen.

Conform unui sondaj realizat de studenti.it și preluat de Sport.ro, 29 la sută din respondenți au recunoscut că au copiat nestingheriți la examen. Alți 19 la sută au declarat că au copiat la un singur subiect și 9 procente că au copiat doar puțin. Numai 40 la sută din cei examinați au spus că nu au apelat la nicun fel de „surse de inspiratie” și s-au bazat doar pe cunoștințele lor.

Cel mai des, elevii au folosit Facebook și Twitter pentru ajutor în timpul examenului. Astfel, mai multe persoane din afara examenului au scris răspunsurile pe cele două site-uri, pe care elevii le-au accesat în timpul Bacalaureatului. Ei nu ar reuși, însă, acest lucru fără „prietenul” lor de nădejde, telefonul mobil de ultimă generație, care îi conectează cu usurință la Internet.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   bacalaureat,   elevi,   Facebook,   internet,   Twitter,   copiat,   examen
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe