Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Liderii aleși în urma scutinului din regiunile din estul Ucrainei, mandatați să găsească o soluție la criză

Liderii aleși în urma scutinului din regiunile din estul Ucrainei, mandatați să găsească o soluție la criză

Un articol de: |
Foto: en.ria.ru Externe

Politicienii din așa-zisele ”republici populare” din Donețk și Lugansk, care au fost aleși în urma alegerilor desfășurate duminică, au fost mandatați să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei din Ucraina, a anunțat Ministerul rus de Externe, potrivit RIA Novosti.

”Noi respectăm alegerea populației din sud-estul Ucrainei. Reprezentanții aleși au primit mandat pentru a rezolva problemele practice menite să reinstaureze viața normală în regiuni”, se arată într-un comunicat al diplomații ruse.

Regiunile din estul Ucrainei au votat duminică pentru a-și alege președinții și parlamentele. Scutinul a fost susținut de Moscova, dar denunțat de Kiev drept ”o preluare a puterii” neconstituțională.

Rusia și-a anunțat intenția de a recunoaște rezultatele alegerilor și a subliniat că nerecunoașterea acestora ar submina eforturile de atingere a păcii în țară. Pe de altă parte, Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și Națiunile Unite au condamnat acest scrutin.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe