Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Liderul socialiștilor din Rep. Moldova rescrie istoria: "Ştefan cel Mare a fost pentru relaţii bune şi prieteneşti cu Federaţia Rusă”

Liderul socialiștilor din Rep. Moldova rescrie istoria: "Ştefan cel Mare a fost pentru relaţii bune şi prieteneşti cu Federaţia Rusă”

Un articol de: |
Foto: tribuna.md Externe

Liderul Partidului Socialist din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut mai multe declarații halucinante vineri la o ceremonie de depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

"Ştefan cel Mare a fost pentru relaţii bune şi prieteneşti cu Federaţia Rusă” ar spus Igor Dodon, potrivit Agora. Problema cu declarația acestuia este faptul că Federația Rusă nu exista în forma aceasta în secolul 15, ea aparând după destrămarea Uniunii Sovietice.

Citește și: SUA: După atentatul de la New York, Trump cheamă la REFORMAREA SISTEMULUI de imigrareRegele Mihai va fi înmormântat pe întuneric! Explicația Bisericii OrtodoxeIonuț Gologan a părăsit 'Închisoarea Iadului'. Anunțul avocatului Sistemul israelian de apărare aeriană A INTERCEPTAT O RACHETĂ din Fâşia Gaza

"Apropo, anume Ștefan cel Mare a dat-o în căsătorie pe fiica sa Elena fiului țarului Ioan al III-lea din Rusia" a continuat Dodon. "Noi suntem moldoveni, Ștefan cel Mare a fost moldovean, a vorbit în limba moldovenească, și eu sunt ferm convins că Moldova are viitor" a concluziat socialistul retorica sa obișnuită.

De altfel, Igor Dodon este cunoscut pentru limbajul panslavist și anti românesc, făcând de-a lungul timpului declarații "stataliste" ce uneori frizează absurdul.

Citeşte mai multe despre:   republica moldova,   Stefan cel Mare,   Igor Dodon
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe