Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Limba engleză nu mai este folosită de instituțiile europene după BREXIT

Limba engleză nu mai este folosită de instituțiile europene după BREXIT

Un articol de: |

Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea duce la erodarea statului limbii engleze în instituțiile comunitare. Beneficiare de acest lucru vor fi franceza și germana.

Chiar dacă Regatul Unit nu a pornit încă procesul de ieșire din UE, Comisia Europeană a făcut deja primii pași în sensul eliminării englezei, concentrându-se pe pe germană și franceză în comunicatele de presă și în discursuri.

Citește și: După mai bine de trei decenii, funcționarea cinematografelor în Arabia Saudită este permisăIonuț Gologan a părăsit 'Închisoarea Iadului'. Anunțul avocatului Poze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoStudentă româncă la Harvard către colegii "cool": Tricourile Ché Guevara NU sunt la modă. Ideologia comunistă e CRIMINALĂ. Părinții mei abia s-au salvat...(scrisoarea integrală)

Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale, dar doar engleza, franceza și germana sunt recunoscute ca limbi de lucru în organismul executiv al uniunii. „Vom folosi mai mult franceza şi germana”, a spus unul dintre oficiali, potrivit Gândul. „Engleza va rămâne o limbă de lucru, dar, desigur, vedem aici o reacţie simbolică” a completat acesta.

În discursul de marți pe care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îl va susține în Parlamentul European, este așteptat ca acesta să folosească doar germana și franceza, punând astfel capăt tradiției sale de a ține prelegeri trilingve. De altfel, de la BREXIT acesta a optat să ofere interviuri și comunicate doar presei germane, iar purtătorul de cuvânt al CE a ținut discursul de deschidere de luni doar în franceză.

Citeşte mai multe despre:   limba engleza,   brexit,   institutii europene,   Jean-Claude Juncker
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe