Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Locuința unui colaborator al administrației SUA, considerat ”al doilea Snowden”, a fost percheziționată de FBI

Locuința unui colaborator al administrației SUA, considerat ”al doilea Snowden”, a fost percheziționată de FBI

Un articol de: |

Agenţii FBI au efectuat percheziţii în locuinţa deţinută în Virginia de Nord de un colaborator al administraţiei americane, considerat "al doilea Snowden" şi suspectat că a dezvăluit presei lista teroriştilor urmăriţi de SUA, relatează Daily Mail.

Percheziţiile au intervenit după ce publicaţia The Intercept, fondată de jurnalistul britanic Glenn Greenwald, a publicat documente secrete din august 2013 conţinând o listă cu numele celor peste un milion de persoane supravegheate de Statele Unite pentru terorism. Potrivit dezvăluirilor, aproape jumătate dintre persoanele aflate pe această listă nu aveau nicio afiliere teroristă.

Documentele au fost dezvăluite la câteva luni după ce fostul consultant al Agenţiei americane de Securitate Naţională (NSA), Edward Snowden, a părăsit Statele Unite, sugerând, astfel, că mai există o altă persoană care oferă documente secrete presei.

De altfel, jurnalistul Glenn Greenwald a afirmat în documentarul "Citizen Four" despre Edward Snowden, prezentat recent în Statele Unite, că o altă persoană, cu o funcţie mai mare decât cea deţinută de fostul consultant al NSA, livrează documente secrete presei.

La rândul său, Edward Snowden a menţionat în acelaşi documentar existenţa acestei persoane şi a salutat curajul ei.

Citeşte mai multe despre:   FBI,   perchezitii,   locuinta,   colaborator al administratiei sua,   al doilea snowden
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe