Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Londra avertizează cetățenii britanici din străinătate că ar putea fi vizaţi de terorişti

Londra avertizează cetățenii britanici din străinătate că ar putea fi vizaţi de terorişti

Un articol de: |
Foto: telegraph.co.uk Externe

Cetăţenii britanici ar putea fi vizaţi de terorişti care vor să se răzbune pentru participarea Marii Britanii la atacurile aeriene împotriva grupării Stat Islamic, a avertizat Ministerul de Externe de la Londra, citat de BBC News.

Avertismentul autorităţilor precizează că britanicii care locuiesc sau călătoresc în străinătate trebuie să fie vigilenţi, din cauza unei ameninţări din partea unor grupări sau indivizi "motivaţi de conflictul din Irak şi Siria".

"Considerăm că există un risc ridicat de atac terorist împotriva intereselor şi cetăţenilor britanici, din partea unor grupări sau indivizi motivaţi de conflictul din Irak şi Siria", au subliniat autorităţile de la Londra.

Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii britanici să evite orice călătorie în Siria şi îi avertizează pe cei aflaţi deja în această ţară să plece. De asemenea, ministerul îi sfătuieşte pe cetăţeni să evite orice călătorie în nordul şi vestul Irakului precum şi deplasările neesenţiale în restul ţării.

În luna septembrie, Parlamentul britanic a aprobat participarea ţării la raidurile aeriene împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Irak. Marea Britanie a ridicat în august nivelul alertei teroriste de la "substanţial" la "sever", ceea ce înseamnă că un atac este "foarte probabil".

Citeşte mai multe despre:   cetateni britanici,   Londra,   strainatate,   vizati de teroristi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe