Lovitură pentru Klaus Iohannis: Angela Merkel exclude România de la masa negocierilor

Lovitură pentru Klaus Iohannis: Angela Merkel exclude România de la masa negocierilor
Foto: conversations.e-flux.com

Cancelarul german Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică pentru pregătirea summitului european care va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava. Cu toate acestea, Merkel nu a inclus și România pe listă, chiar dacă se va întâlni cu lideri importanți din țările vecine, potrivit stiripesurse.ro.

„Se are în vedere impulsionarea unei discuții ample cu participarea a cât mai multor actori care să reprezinte cât mai multe țări europene”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt ale guvernului german, Steffen Seibert.

Angela Merkel se va întâlni luni cu premierul italian Mateo Renzi și cu președintele francez Francois Hollande pe insula italiană Ventotene.

După această întâlnire, Merkel va merge miercuri în capitala Estoniei, Tallinn, joi la Praga și vineri la Varșovia. Pe lângă întrevederile bilaterale, în capitala Poloniei va participa și la o reuniune a premierilor țărilor Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria).

Vineri, se va întoarce la Berlin și îi va primi la castelul Meseberg pe premierii olandez, suedez și danez, pentru ca sâmbătă să se reunească cu șefii guvernelor din Austria, Bulgaria, Croația și Slovenia.

În cadrul întâlnirilor, principalele teme de discuție vor fi viitorul Uniunii Europene după Brexit și gestionarea crizei refugiaților.

Urmăriți B1TV.ro și pe