Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe MAE, în alertă după Brexit: Românii din Marea Britanie, îndemnaţi să ia atitudine în caz de discriminare

MAE, în alertă după Brexit: Românii din Marea Britanie, îndemnaţi să ia atitudine în caz de discriminare

Un articol de: |

Ministerul Afacerilor Externe îi îndeamnă pe românii din Marea Britanie să semnaleze atât autoritățile britanice, cât și Ambasada României la Londra, în cazul în care se confruntă cu vreo situație discriminatorie, pe fondul Brexitului, potrivit portalului online oficial al instituției.

"În contextul semnalelor referitoare la faptul că rezultatul referendumului provoacă tensiuni şi reacţii izolate la adresa cetăţenilor UE din Marea Britanie, cu caracter care poate fi considerat discriminatoriu, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra ", se arată într-un comunicat MAE.

Citește și: Un rus și-a construit un costum de Iron Man și și-a transformat locuința într-un depozit de arme pentru a scăpa de bănci (FOTO)Andra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratCINE-I FRAIERUL? A pretins că e șeful CIA și a obținut ACCES LA OPERAŢIUNI SECRETE. La doar 15 ani... "Am devenit din ce în ce mai iritat de cât de CORUPT este guvernul american"

De altfel, Ministerul a menționat și că rezultatul referendumului cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va produce în prezent efecte juridice asupra protecției și asistenței Ambasadei României la Londra în interesul românilor.

"În context, menţionăm că nu s-a înregistrat o creştere suplimentară a solicitărilor de asistenţă consulară determinată de perspectiva, respectiv de rezultatul referendumului din data de 23 iunie. Creşterea volumului de servicii consulare efectuate, pe parcursul anului curent, de către misiunea diplomatică română a fost determinată de afluxul cetăţenilor români către Marea Britanie şi se înscrie în tendinţa constantă a ultimilor ani", se mai arată în comunicatul MAE.

De asemenea, MAE oferă informații detaliate cu privire la procedurile consulare prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate. Reamintim că acesta  cuprinde un portal informatic accesibil la adresa www.informatiiconsulare.ro, un Call-Center și un Mail-Center (Telefon call-center: +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193 / Mail-Center : contact@informatiiconsulare.ro). Astfel, accesând adresa www.informatiiconsulare.ro, cetățenii români pot obține toate informațiile consulare de care au nevoie.

Citește și: Germania: NEGOCIERILE pentru formarea unei MARI COALIȚII guvernamentale vor fi reluate Risc de AVALANȘĂ într-o stațiune montană. Turiștii au fost preluați cu elicopterul! (VIDEO)FABULOS, în Seul! Ea este 'Spice Girl' a Coreei de Nord pe care lumea o credea EXECUTATĂ

 

Citeşte mai multe despre:   romani,   Marea Britanie,   brexit,   UE,   ambasada,   Londra,   discriminare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe