Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe MAE nu recunoaște alegerile din regiunile separatiste din estul Ucrainei

MAE nu recunoaște alegerile din regiunile separatiste din estul Ucrainei

Un articol de: |

Ministerul român al Afacerilor Externe nu recunoaște "așa-zisele alegeri" organizate pe 2 noiembrie de reprezentanții separatiștilor în regiunile Donețk și Lugansk, potrivit comunicat de presă al MAE, citat de Agerpres.

"Organizarea așa-ziselor alegeri încalcă prevederile Constituției Ucrainei, pachetul de documente de pace de la Minsk adoptat în cursul lunii septembrie 2014, precum și Legea privind regimul special de autoguvernare locală în unele raioane din regiunile Lugansk și Donețk, adoptată de legislativul de la Kiev în vederea aplicării documentelor de la Minsk", se arată în cmunicatul citat.

Potrivit MAE rezultatele scrutinelor din regiunile Donețk și Lugansk sunt nule de drept și reprezintă "acțiuni provocatoare suplimentare menite să confere o așa-zisă legitimare democratică unor încălcări grave ale suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei".

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe își exprimă "profunda îngrijorare" pentru efectele pe care "așa-zisele alegeri" din 2 noiembrie din regiunile Donețk și Lugansk le pot avea în ceea ce privește procesul de pace și precizează că ”există o obligație a fiecărui membru al comunității internaționale de a nu le recunoaște".

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe