Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe MAE: OUG din 2012 a fost dată înainte de parlamentare. Invocarea ordonanţei e dezinformare

MAE: OUG din 2012 a fost dată înainte de parlamentare. Invocarea ordonanţei e dezinformare

Un articol de: |

OUG din 2012 a fost adoptată înainte de alegerile parlamentare pentru a reglementa votul militarilor şi personalului civil din străinătate, scrutin care se desfăşoară într-un singur tur, a precizat MAE.

Reacția vine după ce Cătălin Predoiu a cerut o Ordonanţă de Urgenţă pentru suplimentarea secţiilor de vot, relatează Mediafax.

"OUG 70/2012 a fost adoptată în noiembrie 2012, înainte de alegerile pentru Parlamentul României, desfăşurate la 9 decembrie acelaşi an, într-un singur tur de scrutin. Prin actul invocat (de Cătălin Predoiu - n.r.) se reglementează cum vor vota în străinătate militarii, poliţiştii şi personalul civil român din instituţiile sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională trimişi în misiune în teatre de operaţiuni din străinătate", afirmă MAE într-un comunicat.

Ministerul punctează faptul că alegerile pentru Parlament au un singur tur de scrutin, în timp ce prezidenţialele se pot desfăşura în două tururi și susţine că invocarea OUG din 2012 reprezintă "o dezinformare voită a opiniei publice".

"Prin urmare, invocarea OUG 70/2012 drept precedent pentru situaţia actuală, în condiţiile în care aceasta a fost emisă înaintea unor alegeri parlamentare care se desfăşoară într-un singur tur de scrutin faţă de alegerile prezidenţiale care se desfăşoară, de regulă şi potrivit legii, în două tururi de scrutin, argumentându-se că ar putea fi emise ordonanţe de urgenţă între două tururi de scrutin, reprezintă o dezinformare voită a opiniei publice", mai precizează MAE.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că ACL îi solicită "imperativ" ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, să emită în cursul zilei ordinul de suplimentare a secţiilor de vot în diaspora, ori dacă Guvernul consideră că nu are cadrul legal să emită o ordonanţă de urgenţă.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   OUG,   alegeri,   alegeri strainatate,   Catalin Predoiu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe