Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe MAE rus: Acordurile de pace pentru estul Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev

MAE rus: Acordurile de pace pentru estul Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev

Un articol de: |
Foto: barentsobserver.com Externe

Acordurile de pace pentru estul separatist al Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev, afirmă Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

În loc să favorizeze detensionarea situației, Ucriana a intensificat operațiunea militară împotriva rebelilor proruși, a mai acuzat MAE rus.

"Este clar astăzi că aceste acorduri au fost flagrant încălcate de partea ucraineană. În loc să favorizeze detensionarea situaţiei, Kievul a folosit intensiv forţa militară în sud-estul ţării, folosind armament greu, ceea ce a provocat moartea a mii de oameni şi distrugeri masive", a anunţat Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

"În loc să aprobe reforme constituţionale reale şi să înceapă dialogul cu propriul popor, au luat în culise decizii confuze care nu au adus nimic, în afară de promisiuni neîndeplinite", a adăugat comunicatul.

Moscova face referire la acordurile de la Geneva semnate în aprilie între Statele Unite, Uniunea Europeană, Rusia şi Ucraina.

Citeşte mai multe despre:   MAE rus,   Rusia,   Ucraina,   Kiev,   rebeli prorusi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe