Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe MAE rus: Moscova, deschisă cooperării cu Europa în problema imigranților. Ne ocupăm de această problemă, inclusiv pe platforme de discuții internaționale

MAE rus: Moscova, deschisă cooperării cu Europa în problema imigranților. Ne ocupăm de această problemă, inclusiv pe platforme de discuții internaționale

Un articol de: |

Rusia este deschisă cooperării cu Europa în problema imigranților, potrivit declarației de joi a purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, informează agențiile TASS și RIA Novosti, citate de Agerpres.

În ceea ce privește soluționarea crizei imigranților care iau drumull Europei, Zaharova a subliniat că ”Rusia se ocupă de această problemă, inclusiv pe platforme de discuții internaționale”.

”Suntem deschiși dialogului cu partenerii europeni, care ne-au abordat în repetate rânduri în vederea unei cooperări pe marginea acestei probleme. Suntem deschiși pentru o asemenea cooperare. Suntem gata să elaborăm împreună documente de drept internațional corespunzătoare, să acordăm sprijinul care depinde de noi”, a subliniat diplomatul rus.

Maria Zaharova a dat asigurări că ”partea rusă va face, fără îndoială, tot ce poate pentru a ușura atât suferințele imigranților înșiși, cât și ale europenilor în soluționarea acestei probleme”.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus a declarat că țările din UE ar trebui să învețe de la Rusia în ceea ce privește soluționarea problemei imigrației, având în vedere eforturile pe care statul rus le depune pentru primirea pe teritoriul său a ”peste 900.000 de imigranți din Ucraina, dintre care 400.000 sunt calificați drept ”refugiați''.

”Acești oameni (imigranții) au primit în Rusia un acoperiș deasupra capului, hrană, indemnizații: am trecut și trecem prin aceasta și toate organizațiile care se ocupă de drepturile omului nu au pretenții față de Federația Rusă”, a declarat Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus a atras atenția și asupra pericolului pe care îl reprezintă gruparea teroristă Stat Islamic, subliniind că membrii acestei rețele ar fi obținut acces la documente tehnico-științifice pentru producția de arme chimice, apărând astfel pericolul extinderii activității teroriste chiar și în afara Orientului Mijlociu.

Citeşte mai multe despre:   criza imigranti Rusia,   criza imigranti Europa,   MAE rus,   Maria Zaharova,   stat islamic
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe