Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe MAI: Portugalia sprijină fără echivoc aderarea României la Schengen

MAI: Portugalia sprijină fără echivoc aderarea României la Schengen

Un articol de: |

Ministerul Administrației și Internelor a informat miercuri, printr-un comunicat de presă, că Portugalia sprijină fără echivoc aderarea României la spațiul Schengen. Ministrul portughez de Interne, Miguel Macedo, asigurându-l pe omologul sau român, Ioan Rus, că va susține o decizie în acest sens la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din septembrie.

Miercuri, la Lisabona, a avut loc o întâlnire de lucru între cei doi miniștri ai Internelor, ocazie cu care a fost luat în discuție subiectul aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, se relatează în comunicat.

Ministrul român de Interne a subliniat că România a îndeplinit toate condițiile pentru aderare.

„Avem cea mai modernă frontieră, asigurată de specialiști foarte bine pregătiți și echipamente performante. Sperăm că la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din septembrie să avem o decizie favorabilă cu privire la acest dosar. Aderarea României la spațiul Schengen nu este apanajul unui partid politic, ci dreptul cetățenilor români,” a afirmat ministrul Ioan Rus.

Miguel Macedo a precizat în replică, faptul că țara sa sprijină fără echivoc aderarea României la spațiul Schengen și va susține o decizie în acest sens la Consiliul JAI din luna septembrie.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe