Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Manual școlar de geografie din Italia: Ungurii din România luptă pentru independență (FOTO)

Manual școlar de geografie din Italia: Ungurii din România luptă pentru independență (FOTO)

Un articol de: |

Elevii italieni învață la ora de georgrafie că românii trăiesc în afara arcului Carpatic, acesta fiind locuit de ungurii care luptă pentru independență. Manualul destinat elevilor din clasele 6-8 mai “informează” că limba maghiară ar fi fost recunoscută oficial, scrie Dan Tănasă pe blogul lui.

Astfel, Din formularea autorilor manualului reiese, în mod eronat, că limba română nu ar fi singura limbă oficială de stat în România.

Manualul vorbește și despre fenomenele de rasism și intoleranță existente în România cu care se confruntă ”zingari” (țiganii) și vorbește despre terminologia corectă cu referire la acest grup etnic ”rom o sinti”. Asta în condițiile în care, după cunoștința mea, italienii folosesc doar termenul de ”zingaro” atunci când se referă la acest grup etnic (de multe ori și atunci când se referă la români în general).

Citeşte mai multe despre:   manual de geografie,   Italia,   elevi italieni,   arcul carpatic,   UDMR,   limba maghiara,   independenta
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe