Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie a comandat un supercomputer meteorologic greu cât 11 autobuze londoneze

Marea Britanie a comandat un supercomputer meteorologic greu cât 11 autobuze londoneze

Un articol de: |
Foto: bbc.com Externe

Marea Britanie a comandat un supercomputer greu cât 11 autobuze londoneze cu etaj, care să prognozeze vremea şi schimbările de climă.

Mașinăria va prognoza vremea mai bine decât sistemul actual IBM folosit de Biroul de Meteorologie din Regatul Unit, informează BBC.

Computerul, care va costa 97 de milioane de lire sterline (157 de milioane de dolari), va fi realizat de compania americană Cray Inc. din Seattle, Washington.

Predecesoara companiei, Cray Research, Inc, a fost fondată în 1972 de designerul de calculatoare Seymour Cray.

Când va ajunge la capacitate maximă, în 2017, computerul va putea să efectueze circa 16 milioane de miliarde de calcule pe secundă.

"Noul supercomputer, alături de observaţiile îmbunătăţite, ştiinţa şi modelarea, va furniza estimări şi recomandări mai precise, pentru susţinerea companiilor, populaţiei şi a guvernului. Va permite modificarea rapidă a estimărilor şi predicţiilor referitoare la vreme, oferindu-ne capacitatea de a îmbunătăţi colaborarea cu alţi cercetători", a afirmat într-un comunicat directorul Biroului pentru Meteorologie, Rob Varley.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   supercomputer,   11 autobuze londoneze
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe