Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: Ambulanțe și medici, la domiciliile suspecților de Ebola

Marea Britanie: Ambulanțe și medici, la domiciliile suspecților de Ebola

Un articol de: |

Autoritățile britanice anunță o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului Ebola. Astfel, s-a luat decizia ca la domiciliile persoanelor suspectate de febră hemoragică să fie trimiși medici în costume de protecție și ambulanțe, infomează AFP.

În acest mod, se va evita ca cei care ar fi contractat virusul Ebola să meargă la spital și să contamineze la rândul lor, alte persoane.

În plus, pentru o depistare cât mai rapidă a eventualilor bolnavi de febră hemoragică, britanicii vor fi supuși unui chestionar, imediat ce vor apela numărul 111, dedicat urgențelor non-vitale.
"Dacă persoana ce prezintă aceste simptome a fost recent în Africa de Vest şi riscă să fi fost expusă la virusul Ebola, 111 va avertiza imediat serviciile de urgenţă locale pentru a ca personalul de pe ambulanţă echipat cu material de protecţie adecvat să pună un diagnostic", a explicat ministrul Sănătăţii, Jeremy Hunt.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, până acum peste 4.000 de oameni au murit din cauza Ebola din cele 7.399 de cazuri înregistrate în șapte state, cele mai multe din Africa de Vest. Până acum, în Marea Britanie nu a fost depistat niciun caz de febră hemoragică.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe